Центр протидії гібридним загрозам: які проєкти можуть реалізувати Україна та Велика Британія

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

На базі апарату Ради національної безпеки і оборони планують створити центр протидії гібридним загрозам. За словами голови РНБО Олексія Данілова, розроблять нову Стратегію нацбезпеки України, яка включатиме 14 галузевих стратегій, серед яких — план інформаційної безпеки. До його розроблення Україна хоче залучити британських партнерів. У коментарі «Слово і діло» військовий експерт Олег Жданов відзначив, що співпраця України та Великої Британії надзвичайно важлива, доки США переживають період внутрішніх суперечностей.

«Це дуже добре, що Велика Британія хоче допомогти нам у тих викликах, які стоять перед країною – і в питанні національної безпеки, і оборони. Тому мати такого партнера – це дуже важливо. Взаємодія відкриває перед Україною перспективи, бо Велика Британія – не остання країна в світі і за рахунок цього може зав’язатися корисна співпраця, тому що вона може організувати самостійну підтримку Україні як на юридичному, військовому, так і на політичному рівні», – сказав Жданов.

Експерт нагадав, що створення разом з британцями центру протидії гібридним загрозам – не перший проєкт двох країн.

Оборона в кредит: які катери Британія може побудувати для УкраїниВісім британських ракетних катерів допоможуть Україні реалізувати концепцію москітного флоту.

«Саме створення цього центру за участю британців – це вже не перший спільний проєкт. Цьогоріч Велика Британія уперше брала участь в спільних навчаннях на території України, надала велику кількість військовослужбовців та техніки. Ми вже знаємо, що Велика Британія братиме участь у розбудові флоту і на сьогодні розробляється проєкт спільного виробництва ракетних катерів», – додав експерт.

На думку Жданова, Велика Британія контролює українське питання на час внутрішніх суперечностей у США.

«Перспектива у тому, що доки США розбираються зі своїми внутрішніми суперечностями, Велика Британія підтримує Україну, аби ми зберегли проєвропейський напрямок розвитку», – сказав він.

Нагадаємо, 29 жовтня РНБО за участю президента Володимира Зеленського провела термінове засідання щодо скандального рішення КСУ.

За його підсумками президент доручив Раді нацбезпеки розробити відповідні рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: