Кулеба запропонував Європі відключити Росію від SWIFT

Читать на русском
Відрізати Росію від SWIFT необхідно в рамках пакету нових економічних санкцій у разі ескалації ситуації на сході України
Дмитро КулебаReuters

Утримання Москви від застосування всієї зосередженої на українських кордонах військової сили можливе, якщо країни Європейського Союзу приймуть рішення відключити Росію від платіжної системи SWIFT.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю агентству Reuters.

Ще в понеділок, 20 квітня, Кулеба під час відеоконференції з главами МЗС країн ЄС закликав їх прийняти таке рішення.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«У мене немає інформації, щоб стверджувати, що рішення про початок військової операції проти України вже прийнято. І саме тому реакція Заходу, консолідована реакція Заходу, так важлива зараз, щоб перешкодити Путіну прийняти таке рішення», - зазначив він.

При цьому міністр додав, що відрізати Росію від SWIFT необхідно в рамках пакету нових економічних санкцій у разі ескалації ситуації на сході України та висловив сподівання, що цього разу обіцянки європейських країн не розійдуться зі справою.

Раніше в Європарламенті заявляли, що Європа повинна ввести найжорстокіші санкції проти Росії, яка винна в загостренні ситуації на кордонах України, куди Кремль стягнув маси військ. Ідеальним варіантом стала б заморозка рахунків російських олігархів в європейських банках, або відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: