У Колумбії тривають антиурядові протести, є жертви

Читать на русском
23 протестувальники і один полісмен були вбиті під час заворушень в Колумбії, що почалися із страйку через  податкову реформу.

23 протестувальники і один полісмен були вбиті під час заворушень в Колумбії, що почалися зі страйку через податкову реформу.

Як пише The Guardian, у місті Калі, що стало центром заворушень, за останній тиждень було вбито щонайменше 11 учасників протесту.

Скільки мітингів та протестів сталося в Києві за останні шість роківНайменше офіційних акцій протесту в столиці було в буремний 2014 рік. Ще один спад активності спостерігався у рік виборів.

Також десятки тисяч людей пройшли маршем через столицю країни Боготу. Кілька сотень зібралися на площі Болівар на мирну демонстрацію, але дехто кидав каміння. Поліція розігнала натовп сльозогінним газом.

За словами міської влади, натовп зруйнував 25 поліцейських будок, одна з яких загорілася і п'ять поліцейських отримали поранення.

Крім того, демонстранти блокували дороги і писали антиурядові гасла на асфальті.

Нагадаємо, протести почалися тиждень тому з вимогою, щоб уряд відкликав пропозицію про податкову реформу.

Ця реформа, запропонована колумбійською владою, розширить статті, що підлягають податку на додану вартість. Також збільшуються податки з фізичних і юридичних осіб та усувається низка пільг.

Президент Колумбії Іван Дуке Маркес вже заявив, що скасує запропоновану податкову реформу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: