У НАЗК розповіли про конфлікт інтересів у нардепа Скороход

Читать на русском

У Національному агентстві повідомили, що на члена українського парламенту від фракції СН склали адміністративний протокол.
Анна Скороход

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що народна депутатка групи «За майбутнє» Анна Скороход звернулася до генеральної прокурорки Ірини Венедіктової у своїх приватних інтересах.

Про це йдеться у відповіді НАЗК на запит журналіста «Слово і діло».

«Встановлено, що 17 лютого Анна Скороход, реалізуючи повноваження народного депутата, всупереч вимогам п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів. А саме: Скороход звернулася із депутатським зверненням, у якому порушувалося питання, що становило її приватний інтерес, до генерального прокурора Ірини Венедіктової», – йдеться у листі.

У Нацагентстві також повідомили, що 21 квітня була складено протокол на Скороход, який направили до Печерського районного суду міста Києва. За даними Судової влади України, наразі дати засідання у цій справі не призначили. Протокол на нардепку розглядатиме суддя Печерського суду Світлана Шапутько.

Нагадаємо, раніше НАЗК направило до суду адмінпротокол на т.в.о. керівника «Енергоатому» Петра Котіна.

«Слово і діло» пропонує подивитися, які зарплати у березні були у керівників антикорупційних органів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: