Легалізація ринку криптовалют: у Раді розповіли, коли розглянуть законопроект

Читать на русском
Якщо законопроєкт таки стане законом, то обмінники та біржі криптовалют почнуть працювати в Україні легально.
Фото з відкритих джерел

Верховна рада України вже через місяць може розглянути у другому читанні законопроєкт «Про віртуальні активи», що має легалізувати ринок криптовалют в Україні.

Про це розповів «слуга народу» Олексій Жмеренецький, який є співініціатором документу, у коментарі Радіо Свобода.

«Зараз до другого читання надійшло більше 400 правок. Ми вже з Мінцифрою опрацювали їх. Ідуть останні консультації з Національним банком. Тому що серед віртуальних активів є такі, які нагадують гроші, і потрібно регулювання довнести поправками щодо цих типів віртуальних активів», – пояснює Жмеренецький.

Згідно зі словами Жмеренецького, якщо законопроєкт таки стане законом, то обмінники та біржі криптовалют почнуть працювати в Україні легально.

«Компанії зможуть у банках відкривати рахунки, обслуговуватись. Сюди зайдуть іноземні біржі. Українські стартапи теж зможуть легально працювати», – зазначає депутат.

Ринок криптовалют: як в Україні та інших країнах регулюють віртуальні активиВ Україні хочуть легалізувати майнинг Bitcoin та інших криптовалют. Який правовий статус мають віртуальні гроші в країнах світу.

При цьому він додав, що наступним кроком у цьому напрямку буде податковий законопроєкт, який врегулює оподаткування віртуальних активів.

Згідно з деклараціями парламентарів за 2020 рік, серед депутатів 9-го скликання та членів їхніх родин є майже два десятки тих, хто зберігає свої заощадження у криптовалюті. Дехто ризикнув вкластися одразу у кілька віртуальних активів.

Раніше ми повідомляли, як в Україні та інших країнах регулюють віртуальні активи.

Нагадаємо, що у Великій Британії розглядають можливість створення криптовалюти.

Також, на нашій інфографіці можна подивитися доходи і майно лідерів парламентських фракцій та груп.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: