У США привели до присяги нового очільника NASA

Читать на русском
У США привели до присяги нового керівника Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору NASA Білла Нельсона.

Віцепрезидентка США Камала Харріс привела до присяги нового керівника Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) Білла Нельсона.

Про це повідомила в своєму Twitter офіційний представник заступника глави адміністрації Сабріна Сінгх.

Запуск супутника і будівництво ракет: як політики обіцяють розвивати космічну галузьВолодимир Зеленський обіцяє запустити в космос український супутник, а Кабмін – затвердити план інтеграції України в Європейське космічне агентство.

Церемонія пройшла в так званому адміністративному будинку імені Ейзенхауера, що входить в комплекс Білого дому. У ній взяли участь дружина нового глави космічного відомства США Нен Еллен Нельсон, його син Білл Нельсон — молодший і двоє колишніх керівників NASA — Чарльз Болден (2009-2017) і Джеймс Брайденстайн (2018-2021).

Особливий колорит церемонії додало те, що для її проведення в будівлю імені Ейзенхауера доставили зразок місячного грунту масою 129 грамів. Цей експонат був доставлений на Землю в 1972 році учасниками 16-ої експедиції американської програми Apollo.

Раніше сенат Конгресу США затвердив кандидатуру Білла Нельсона на посаду очільника Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору.

Нагадаємо, «Слово і діло» пропонує подивитися, чи є у наших чиновників і політиків обіцянки щодо розвитку галузі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: