Сенат США затвердив нового очільника NASA

Читать на русском
Колишній астронавт, а нині політик очолив NASA. 78-річний Білл Нельсон очолював підкомітети з космосу, а з 2019 року входить до складу Консультативної ради NASA
Фото з відкритих джерел.

Сенат Конгресу США затвердив кандидатуру Білла Нельсона на посаду очільника Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору.

Трансляція голосування велася на сайті верхньої палати Сенату США.

Запуск супутника і будівництво ракет: як політики обіцяють розвивати космічну галузьВолодимир Зеленський обіцяє запустити в космос український супутник, а Кабмін – затвердити план інтеграції України в Європейське космічне агентство.

Найближчим часом Нельсон буде приведений до присяги і приступить до своїх обов'язків.

Кандидатуру на пост 78-річного Білла Нельсона висунув президент США Джо Байден. Він вважає, що Нельсон здатний відмінно впоратися з обов'язками.

Зараз Нельсон є членом Демократичної партії, він тричі обирався до Сенату Конгресу від Флориди. У верхній палаті Конгресу він працював у 2001-2019 роках.

Також Нельсон очолював підкомітети з космосу, а з 2019 року входить до складу Консультативної ради NASA. Він відіграв важливу роль у встановленні багатьох поточних пріоритетів NASA. У 1986 році він здійснив космічний політ у складі місії STS - 61C в рамках програми Space Shuttle.

Нельсон став другим в історії чинним членом Конгресу і першим членом Палати представників, що побував в космосі.

Нагадаємо, NASA планує полетіти на Місяць у 2023 році. Запуск місії відбуватиметься за допомогою ракетоносія Falcon Heavy.

Раніше Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) відправило марсохід Perseverance на поверхню четвертої планети Сонячної системи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: