Сьогодні в Мадриді відбуваються місцеві вибори

Читать на русском
У Мадриді 4 травня проходять вибори до регіонального законодавчого органу. Соцопитування прогнозують перемогу Народної партії.
Reuters

У Мадриді 4 травня проходять вибори до регіонального законодавчого органу. Про це повідомляє Reuters.

Соцопитування прогнозують перемогу попередній лідерці регіону Ізабель Діас Аюзо, представниці опозиційної консервативної «Народної партії» (PP).

Дострокові вибори-2021: чи існує альтернатива зменшенню політичної напруженостіЩо спільного та відмінного між Верховною радою та ізраїльським Кнесетом, і чи допоможуть дострокові вибори зменшити політичну напруженість ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

«Народна партія» контролює столичний регіон останні 26 років і у разі перемоги на цих виборах зміцнить свої позиції на національному рівні.

За результатами опитувань громадської думки, РР ймовірно отримають більше 40% голосів та подвоять кількість мандатів, порівняно з 2019 роком. Проте і в такому разі їм може знадобитися союз із крайньою правою Vox, щоб сформувати регіональний уряд.

Тим часом прем’єр Іспанії Педро Санчес, який представляє соціалістичну партію PSOE, заявив, що така коаліція у Мадриді ставить під загрозу демократію в усій країні.

Нагадаємо, голосування проходить з посиленими заходами безпеки у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Як відомо, раніше Верховний Суд скасував рішення ЦВК про перемогу в Івано-Франківській області на довиборах в Раду представника партії «Слуга народу» Василч Вірастюка.

До цього Центральна виборча комісія офіційно підтвердила, що Вірастюк здобув перемогу на довиборах на окрузі №87.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: