Нових секторальних санкцій проти Росії зараз чекати не варто – Кулеба

Читать на русском
Для Росії сама інформація про факт розробки Європою нових секторальних санкцій матиме стримуючий ефект
Дмитро КулебаFacebook

Зараз не варто очікувати того, що Європейський союз зробить якісь дії для введення нових секторальних санкцій проти Росії. Хоча новий пакет санкцій варто було б почати розробляти вже зараз, щоб у майбутньому не втрачати часу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі «Радіо Свобода».

За словами міністра, для Росії сама інформація про факт розробки Європою нових секторальних санкцій матиме стримуючий ефект, крім того, санкційний удар у разі повномасштабної агресії РФ проти України можна буде завдати в стислі терміни.

«Зараз не треба їх чекати. Моя мета в Брюсселі була сказати дуже просту річ: шановні колеги, почніть підготовку секторальних санкцій. Сам факт, коли російська розвідка донесе Путіну, що ви в принципі почали підготовку - це вже надасть стримуючий ефект на Росію. А по-друге, якщо все-таки почнеться війна, ви будете готові миттєво застосувати їх проти Росії», - сказав він.

Місія нездійсненна: за яких обставин зможуть зустрітися Зеленський та ПутінЧому і для чого українська сторона сподівається на зустріч із президентом РФ, і чи можуть бути точки дотику для діалогу між Росією та Україною – аналізував політолог Олександр Радчук.

Міністр нагадав, що на початку агресії Росії ЄС не поспішав з введенням серйозних санкцій, підсумком стало знищення авіалайнера МН17.

«До знищення MH17 європейці теж не хотіли чути про серйозні секторальні санкції. Але коли літак збили, то санкції були миттєво введені. Сигнал України зараз дуже простий - не витрачайте час, будьте готові, тому що ніхто не може спрогнозувати, що в голові Путіна», - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, 12 березня Рада Європейського Союзу продовжила спрямовані проти Росії санкції за порушення територіальної цілісності України на наступні шість місяців - до вересня 2021 року.

30 Квітня Росія ввела санкції проти восьми представників ЄС. У тому числі в санкційний список потрапив глава Європарламенту Давид Сассолі.

У Європейському Союзі прокоментували рішення Росії ввести санкції проти восьми громадян країн-членів Союзу, заявивши, що цей крок викликає в ЄС виключно засудження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: