Швеція викликала посла РФ через санкції Кремля

Читать на русском
До МЗС Швеції викликали посла РФ після того як Росія запровадила санкції проти Оси Скотт, голови шведської Лабораторії хімічної, біологічної, радіаційної та ядерної безпеки Дослідницького інституту тотальної оборони.
Фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справа Швеції викликало посла Росії після того, як Кремль запровадив санкції проти голови шведської Лабораторії хімічної, біологічної, радіаційної та ядерної безпеки Дослідницького інституту тотальної оборони Оси Скотт.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на офіційного представника МЗС Швеції Матса Самуельссона.

Згідно з його словами, російського посла викликали, щоб висловили йому протест.

«Ми викличемо російського посла і висловимо йому протест», - сказав Самуельссон.

«Ми шкодуємо, що Росія вирішила і надалі погіршувати відносини з ЄС. Ми дуже серйозно ставимося до погіршення ситуації з демократією, правами людини і верховенством закону в Росії», - заявили в МЗС Швеції.

При цьому, міністр оборони Швеції Петер Хультквіст засуджує дії Росії і вважає дуже агресивним запровадження санкцій проти окремого чиновника.

«З моєї точки зору, це абсолютно нерозумна і неприйнятна дія, від якої я повністю дистанціююся», - сказав він.

Зазначимо, що саме Лабораторія хімічної, біологічної, радіаційної та ядерної безпеки, яку очолює Оса Скотт, підтвердила, що російського опозиціонера Олексія Навального в серпні 2020 року отруїли бойовою нервово-паралітичною речовиною з тієї ж групи, що й отрута «Новачок».

Раніше 30 квітня Міністерство закордонних справ Росії оголосило, що закриває в’їзд на територію країни восьми посадовцям Європейського союзу і країн-членів ЄС.

Нагадаємо, що Україна висловила солідарність із громадянами ЄС, яким Росія оголосила санкції.

Напередодні в МЗС Німеччини засудили рішення Росії заборонити в'їзд в країну восьми чиновникам з країн Європейського Союзу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: