«Імунний паспорт»: як зміняться стандарти авіаподорожей

Читать на русском
Богдан Долінцеексперт авіаційної галузі

Від наступного року розпочнеться активна фаза вакцинації проти COVID-19. Відповідно, це може змінити і правила мандрівок в інші країни. У коментарі «Слово і діло» експерт в авіаційній галузі Богдан Долінце пояснив, що вимоги щодо вакцинації спочатку матимуть рекомендаційний характер, проте згодом можуть стати обов’язковою умовою.

«Зараз розробляють стандарти та документи, якими запровадять «імунні» паспорти. Коли це буде реалізовано – поки що важко сказати, але міжнародні стандарти вже рухаються в цьому напрямку й буде створена база, яка таким чином пов’яже всі авіакомпанії», ‒ сказав Долінце.

За словами Долінце, вимоги та підходи, які розробляють міжнародні організації, поширюватимуться і на українські авіакомпанії. Стандарти будуть змінювати поступово.

Новий штам COVІD-19: які країни припинили авіасполучення з Великою БританієюКоронавірус вкрав Різдво у європейців, які планували подорож до Великої Британії, а деякі не зможуть вилетіти з цієї країни додому на свята.

«Це поки що не впроваджено, але буде вирішуватися, найімовірніше, у першій половині наступного року. Україна є членом міжнародних авіаційних організацій, які розробляють такі стандарти. На даному етапі ця практика матиме рекомендаційний характер, але, звісно, в подальшому, може стати обов’язковим елементом», ‒ пояснив він.

Нагадаємо, українцям рекомендують не відвідувати окремі регіони Великої Британії через поширення нового штаму коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: