Чехія заявила про плани вакцинувати всіх бажаючих

Читать на русском
Вакцинація для будь-якого віку стане можливою, якщо темпи вакцинації по країні не знизяться. Планується, що до літа вакцинують всіх чехів у віці від 16 років
Андрій БабишReuters

Влада Чехії закупила найбільшу кількість вакцини від коронавірусної інфекції у компанії Pfizer. Тому вже з початку червня в Чехії всі бажаючі громадяни країни, які досягли 16 років, зможуть отримати вакцину від COVID-19.

Про це заявив прем'єр Чехії Андрій Бабіш 2 травня у своєму зверненні до громадян країни в Youtube.

«У червні ми відкриємо вакцинацію для будь-якого віку», - заявив Бабіш.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

Він уточнив, що вакцинація для будь-якого віку стане можливою, якщо темпи вакцинації по країні не знизяться, і що наступного тижня, починаючи з п'ятого травня, зареєструватися на вакцинацію зможуть жителі Чехії у віці від 50 до 54 років.

«Якщо вакцини буде вистачати, то щотижня вікова планка буде знижуватися на п'ять років. Таким чином вже до літа в Чехії зможуть вакцинувати всіх бажаючих від 16 років», – сказав прем'єр.

Нагадаємо, в Україні протягом 1 травня вакцинували від коронавірусу ще 2661 людину. З них 30 отримали другу дозу вакцини. Всього з початку кампанії в Україні вакцинували першою дозою 754 924 людини. Завершили вакцинацію (отримали дві дози) 290 осіб.

Відзначимо, зараз в Україні роблять щеплення трьома препаратами - AstraZeneca, Sinovac і Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: