Країни ЄС у травні почнуть випробування «паспортів вакцинації»

Читать на русском
Окрім Греції, до першої групи країн належать Іспанія, Італія, Мальта, Болгарія, Естонія та Люксембург.
news.sky.com

Греція однією з перших країн ЄС візьме участь у випробуваннях «цифрових зелених сертифікатів», які підтверджують, що мандрівники вакциновані проти Covid-19.

Як передає «Європейська правда», про це повідомляє Ekathimerini з посиланням на європейського чиновника.

Посадовець зазначив, що країни ЄС були розділені на три групи залежно від того, наскільки технічно вони готові видавати сертифікати, в той час як очікується, що випробування розпочнуться на другому тижні травня.

Окрім Греції, до першої групи країн належать Іспанія, Італія, Мальта, Болгарія, Естонія та Люксембург. Кіпр входить до другої групи і проводитиме випробування трохи пізніше.

Як зазначає чиновник, зелений цифровий сертифікат буде технічно готовий 1 червня, а повністю запрацює 30 червня.

Зазначається, що у четвер Європарламент узгодив свою переговорну позицію щодо пропозиції про отримання сертифіката для підтвердження права на вільне пересування в Європі під час пандемії.

Нагадаємо, що Греція з 14 травня планує приймати українських туристів у межах відкриття кордонів для низки країн з-поза Шенгенської зони за дотримання необхідних умов в’їзду та перебування. Згідно зі словами міністра туризму країни, для в’їзду до Греції українці повинні будуть пред’явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою.

Раніше ми повідомляли, що Ізраїль і Греція підписали оборонний контракт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: