Країни G7 готують механізм протидії пропаганді Росії та Китаю

Читать на русском
Група країн Великої сімки розгляне пропозицію Великої Британії щодо створення спільного механізму відповіді на пропаганду Росії та дезінформацію Китаю.
Українська правда

Група країн «Великої сімки» розгляне пропозицію Великої Британії щодо створення спільного механізму відповіді на пропаганду Росії та дезінформацію Китаю.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб в інтерв'ю Reuters.

Британія визначила Росію як найбільшу загрозу своїй безпеці, хоча в довгостроковій перспективі вважає Китай найбільшим викликом у військовому, економічному і технологічному плані.

«Коли ми бачимо, як там (в якийсь із західних країн) публікують цю брехню, пропаганду чи фейкові новини, ми можемо не просто залишатися осторонь, але мусимо зібратися разом, щоб підготувати спростування та, чесно кажучи, надати правду для жителів як цієї країни, а також для Росії чи Китаї та для всього світу», – стверджує Рааб.

Механізм протидії Росії та Китаю планують розглянути найближчим часом у Лондоні під час особистої зустрічі глав МЗС країн G7, яка є першим «живим» заходом за останні два роки.

Нагадаємо, Росія та Китай рука об руку проводять так звану «вакцинну дипломатію», яка поєднується з дезінформацією та маніпуляціями - щоб підірвати довіру до західних вакцин, інститутів ЄС та західноєвропейських стратегій вакцинації, а також для активного просування своїх вакцин проти COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: