Кулеба прокоментував загрозу в Азовському морі

Читать на русском
Політик зазначив, що перекидання кораблів з Каспійського моря в Азов – це і суттєва безпекова загроза, і в принципі крок до взяття цього морського простору під контроль.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував перекидання Росією сил до Азовського моря.

Про це йдеться в інтерв’ю міністра для «Радіо Свобода».

Згідно з його словами, перекидання кораблів з Каспійського моря в Азов – це і суттєва безпекова загроза, і в принципі крок до взяття цього морського простору під контроль.

«Є велика зараз загроза в Азовському морі. Вона є безпрецедентно великою. Перекидання кораблів з Каспійського моря в Азов – це і суттєва безпекова загроза, і в принципі крок до взяття цього морського простору під контроль. Тому всі інструменти, які в нас є (і двосторонні, і на міжнародних майданчиках), задіяні. Але знову ж таки це юридичні і політичні інструменти. На жаль, життя показує, що іноді силу можна зупинити тільки силою. І тому ми також працюємо, допомагаємо Міноборони в зміцнені ВМС України», – наголосив міністр.

На Донбасі окупанти для провокацій використовують важливі об’єкти інфраструктуриУкраїнська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ.

Зазначимо, що 22 квітня Міноборони Росії провело в окупованому Криму «міжвидові навчання», на які прибув голова російського військового відомства Сергій Шойгу. Він також заявив про завершення військових навчань у Південному і Західному військових округах Росії і відведення російських військ у місця їхньої постійної дислокації.

При цьому, Міністерство оборони Росії 23 квітня заявило, що почало перекидати війська, задіяні в навчаннях на півдні Росії і в окупованому Криму, в пункти постійної дислокації.

Водночас, у НАТО наголосили, що заява Росії про відведення до місць дислокації своїх військ, сконцентрованих біля кордону України, є важливою, таке рішення «давно назріло».

Росія від масштабної війни з Україною відчує серйозні проблеми – Кулеба | Суботнє інтерв’юРадіо Свобода

Нагадаємо, що Дмитро Кулеба дорікнув міжнародним партнерам з приводу недостатньо жорсткої реакції на видачу Росією своїх паспортів на території «ЛНР» і «ДНР».

Раніше ми повідомляли, що бойовики на Донбасі з початку доби 3 травня один раз порушили режим припинення вогню. Ще один обстріл був на Великдень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: