На Донбасі окупанти для провокацій використовують важливі об’єкти інфраструктури

Читать на русском
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ.
Фото з відкритих джерел

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ.

Про це йдеться у повідомленні операції Об'єднаних сил.

Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, Місія продовжує фіксувати факти систематичного перешкоджання роботі патрулів та БПЛА СММ на тимчасово окупованих територіях.

«У районі залізничної станції «Червона Могила», що в населеному пункті Вознесенівка, неподалік від Луганська, озброєний представник збройних формувань наказав патрулю Місії залишити цей район. А під час планового польоту над окупованою Оленівкою, БПЛА СММ малого радіусу дії зазнав глушіння сигналу GPS», – йдеться у повідомленні.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

З метою звинувачення української сторони, найманці Російської Федерації за допомогою засобів РЕБ перешкоджають роботі БПЛА Місії, ставлячи перешкоди в районах зльоту та посадки літальних апаратів на підконтрольній Україні території.

Крім того, окупанти продовжують використовувати важливі об’єкти інфраструктури для здійснення вогневих провокацій, що суворо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Порушення з боку збройних формувань Російської Федерації дестабілізують обстановку вздовж усієї лінії розмежування.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 30 квітня, незаконні збройні формування в зоні ООС на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: