Ткаченко виступив за «лагідну українізацію» і блокування російських каналів

Читать на русском
У Мінкульті поки що не планують боротися з пропагандистськими ресурсами в Україні, тому що є більш серйозна проблема – в країні все ще доступні російські телеканали.
https://detector.media/

Російські телеканали продовжують бути доступними для українців, незважаючи на заборону, і ця проблема є набагато більш актуальною, аніж «медведчуківські» медіа.

Таку позицію висловив міністр культури України Олександр Ткаченко в інтерв’ю РБК-Україна.

Відповідаючи на запитання щодо боротьби з проросійською пропагандою на українському медіапросторі, Ткаченко наголосив, що наразі в країні є більш нагальні проблеми.

«Я вважаю більш актуальним питання, яким чином можна було б протидіяти тим безпосередньо кремлівським медіа, які присутні в Україні. Не українським медіа, а безпосередньо російським, які присутні у нас на різних платформах і в досить великому обсязі. Це питання більш актуальне», – наголосив міністр.

Олександр ТкаченкоМіністр культури та інформаційної політики України
Ткаченко запевнив, що в першому кварталі 2021 року запрацює Центр з протидії дезінформаціїСказано 26 лютого 2021 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, рішення з приводу «медведчуківських» каналів було винятковим, і наразі немає істотних підстав впроваджувати подібні санкції відносно інших ресурсів. Для цього, як зазначив міністр, необхідно прийняти закон про медіа та діяти у правовому полі.

«І тому важливі дії, які можуть зробити органи влади щодо таких медіа – які у нас і так в принципі заборонені, але де-факто вони є. Російські канали доступні, багато провайдерів не блокують їх досі. Тобто ви можете легким кліком мишки знайти російський «Перший канал» і всі інші канали. Тобто вони фактично присутні в нашому просторі, незважаючи на заборони, і це питання набагато більш актуальне», – заявив міністр.

Також Ткаченко наголосив, що виступає за «лагідну українізацію», яка допоможе не тільки популяризувати державну мову у суспільстві, а і згодом зробить її основною на території нашої країни.

«Я прихильник «лагідної украінізації». «Українська російська мова» (про яку говорили глава МВС Арсен Аваков і прессекретарка Зеленського Юлія Мендель, – ред.) – я, чесно кажучи, не зовсім розумію, що це таке, тому що немає такої дефініції», – сказав глава Мінкульту.

Він також розповів, що задля розвитку української в країні було створено платформи для безкоштовного вивчення мови, а в найближчі дні буде прийнята державна програма підтримки.

Нагадаємо, в Офісі президента заявили про необхідність боротися з пропагандою російською мовою.

Раніше глава Мінкульту Олександр Ткаченко закликав почекати зі штрафами за порушення закону про обслуговування державною мовою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: