Учасника маршу на честь «Галичини» можуть покарати за нацистське вітання

Читать на русском
Марш у Києві на честь дивізії Галичина. Поліція склала на чоловіка склали адмінпротокол за нацистське вітання.
фото УНІАН

У Києві поліція склала адмінпротокол щодо чоловіка, який використовував нацистське вітання під час маршу з нагоди річниці дивізії «Галичина».

Про це у суботу, 1 травня, повідомляє пресслужба столичної поліції.

Тест на історичну свідомість: що варто пам'ятати про марш на честь дивізії «Галичина»Неоднозначні питання з історії України – улюблений спосіб для політичних сил мобілізувати свій електорат. В чому головна небезпека та як запобігти ескалації на історичних темах – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Після завершення акції в ході моніторингу мережі Інтернет поліцейські виявили, що один з учасників маршу використовував заборонене нацистське вітання. Працівники поліції встановили, що нацистське вітання використовував житель Київської області, 1985 року народження. На чоловіка складено адміністративний протокол за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться в повідомленні.

Чоловік у присутності понятих від підпису протоколу про правопорушення відмовився. Матеріал буде направлений до суду.

Крім того, слідчі порушили справу за статтею про виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганду комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів (ч. 1 ст. 436-1) ККУ.

Нагадаємо, у Києві 28 квітня пройшов «марш вишиванок» на честь річниці створення дивізії «Галичина». Марш засудив МЗС Ізраїлю, МЗС України, Офіс президента України і партія СН.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: