У «Слузі народу» засудили марш на честь дивізії «Галичина»

Читать на русском
У партії нагадали, що СС – визнані світом злочинці, і героїзувати діячів, пов'язаних з нацизмом, неприпустимо
Ілюстративне фотоОбозреватель

Фракція політичної партії «Слуга народу» різко засудила марш вишиванок, що пройшов у Києві 28 квітня, який присвятили 76-й річниці створення дивізії української національної армії «Галичина» - яка входила до структури військ забороненої Нюрнбергом нацистської організації СС Третього Рейху.

Про це під час виступу з трибуни парламенту в оточенні кількох десятків депутатів заявив депутат від СН Данило Гетманцев, повідомляє УНІАН.

«Через 10 днів ми будемо святкувати одне з найбільших свят в нашій історії - День Перемоги. Це перемога зі сльозами на очах, це перемога, яка далася нашому народу мільйонними жертвами під час Другої світової війни. Це особисте свято для багатьох сімей», - зазначив він.

Шапка Киви і портрети Леніна: найгучніші скандали, пов’язані з декомунізацієюНайгучніші медійні скандали, пов’язані з декомунізацією ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

Гетьманцев нагадав, що есесівців після Другої світової весь світ визнав злочинців.

«СС - це визнаний злочин. Злочин, визнаний всім людством. За своїм визначенням, все, що пов'язано з СС - це злочин», - підкреслив депутат.

Також нардеп обурився тим, що міська влада Києва дозволила проводити цей марш.

«Ми обурені мовчанням Київської міської влади, яка чомусь не засудила цю акцію і дала можливість її проводити», - підсумував Гетьманцев.

Нагадаємо, 28 квітня в Києві пройшов марш вишиванок на честь річниці створення дивізії «Галичина». Марш зібрав не більше 200 учасників, в процесі маршу демонструвалася заборонена в Україні нацистська символіка. Марш вже різко засудили багато дипломатів, чиновників, політиків та партій, в тому числі посол Німеччини в Україні, глава Інституту Нацпам'яті та інші.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: