В Офісі президента засудили марш на честь «Галичини»

Читать на русском
В ОПУ підкреслили, що очікують від київської влади перевірки системи узгодження масових заходів і розслідування
Ілюстративне фотоhromadske.ua

В Офісі президента України засудили марш у Києві, проведений на честь 78-ї річниці створення дивізії СС «Галичина».

Про це повідомила пресслужба ОП.

«Категорично засуджуємо будь-які прояви пропаганди тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, і спроби переглянути правду про Другу світову війну. Очікуємо від Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ України встановлення всіх обставин події та притягнення до відповідальності всіх винних у порушенні закону. Правоохоронці мають для цього всі можливості», - сказано в повідомленні.

Крім того, в ОПУ підкреслили, що очікують від київської влади перевірки системи узгодження масових заходів, розслідування того, чому такий марш взагалі став можливий і повного звіту перед громадою.

Тест на історичну свідомість: що варто пам'ятати про марш на честь дивізії «Галичина»Неоднозначні питання з історії України – улюблений спосіб для політичних сил мобілізувати свій електорат. В чому головна небезпека та як запобігти ескалації на історичних темах – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Наголошуємо, що влада в будь-якому цивілізованому місті не повинна миритися з тим, що організатори подібних акцій можуть ввести в оману як правоохоронців, так і керівників міста щодо своїх справжніх цілей», - сказано в заяві ОП.

В ОПУ додали, що мала кількість учасників маршу і спроби організаторів ввести в оману КМДА не є підставами для виправдання маршу і його прихильників.

Нагадаємо, 28 квітня в Києві пройшов марш вишиванок на честь річниці створення дивізії «Галичина». Марш зібрав не більше 200 учасників, в процесі маршу демонструвалася заборонена в Україні нацистська символіка. Марш вже різко засудили багато дипломатів, чиновники, політики та партії, в тому числі посол Німеччини в Україні, глава Інституту Нацпам'яті та інші.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: