Колишньому чиновнику «Південдіпрошахт» обрали запобіжний захід

Читать на русском
ВАКС частково задовольнив клопотання детектива НАБУ і обрав запобіжний захід колишньому заступнику директора ДП Південдіпрошахт у вигляді домашнього арешту.
фото з відкритих джерел

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ і обрала запобіжний захід колишньому заступнику директора державного підприємства «Південдіпрошахт».

Про це повідомила пресслужба ВАКС у п'ятницю, 30 квітня.

Зарплати антикорупціонерів: скільки в березні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПЗаступник глави НАЗК Іван Пресняков заробив майже 345 тисяч гривень, заступник директора НАБУ Тетяна Варварська – 315 тисяч.

Як повідомляється, колишньому заступнику голови державного підприємства призначений домашній арешт.

«Також на підозрюваного покладено наступні процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора та суду за першою вимогою; не залишати межі Харкова без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та свідками у кримінальному провадженні», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, колишній чиновник буде зобов'язаний здати на зберігання до відповідних органів закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Також йому доведеться носити електронний браслет.

Нагадаємо, 23 квітня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП повідомили колишньому в.о. директора державного підприємства «Південдіпрошахт» про підозру в закінченому замаху на заволодіння 7 млн ​​грн і підробці документів.

Дії були кваліфіковані за ч.2 ст.15 ч.5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Про підозру також було повідомлено про його колишньому заступнику (ч.2 ст. 15 ч.5 ст. 191 КК України).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: