Комітет затвердив нову редакцію законопроекту про державний екологічний контроль

Читать на русском
Комітет Ради з питань екологічної політики та природокористування затвердив нову редакцію законопроекту про державний екологічний контроль.
Слово і діло

Комітет Ради з питань екологічної політики та природокористування затвердив нову редакцію законопроекту про державний екологічний контроль.

Про це пише офіційний вебпортал парламенту.

Комітет з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні 17 березня у форматі відеоконференції розглянув підготовлений підкомітетом з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища до повторного першого читання законопроект.

Проєкт Закону «Про державний екологічний контроль» (№ 3091) визначає правові та організаційні засади, основні принципи і порядок здійснення державного екологічного контролю, повноваження органів державного екологічного контролю, а також встановлює відповідальність суб’єктів господарювання за порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів.

У документі пропонується розділити підприємства на чотири групи ризику, встановити більш чітку і прозору процедуру перевірки, запровадити контроль діяльності екологічних інспекторів, визначити час їх роботи на підприємствах. Окрім того, з метою подолання корупції, пропонується збільшити рівень зарплати інспекторам.

Водночас прописано обов’язки суб’єкта господарювання в контексті взаємодії з екологічними інспекторами.

Також нагадаємо, сьогодні в Раді зареєстрували постанову про вибори мера Харкова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: