«Право на владу»: як ставитися до свят часів СРСР та як декомунізація змінила Україну

Читать на русском
У Право на владу в четвер, 29 квітня, мова піде про те, як українцям ставитися до свят, які дісталися у спадок від СРСР.

В Україні й досі немає суспільного договору щодо того, як ставитися до свят та пам'ятних дат, які дісталися у спадок від СРСР. Чому символи важливі? Чи вдасться надати живучим ритуалам нових сенсів? Об'єднують чи роз'єднують суспільство нескінченні дискусії?

У розмові про те, як ставитися до свят, які дістались нам від часів СРСР у суспільно-політичному проєкті «Право на владу» з Наталею Мосейчук візьмуть участь: голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович, голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, громадський діяч, волонтер Сергій Притула, народний депутат, «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко, народний депутат, «За майбутнє» Сергій Рудик, актор Володимир Горянський, журналіст Дмитро Гордон, народний депутат, «Опозиційна платформа - За життя» Нестор Шуфрич, в.о. міського голови Харкова Ігор Терехов, футуролог Ігор Новіков, журналіст Остап Дроздов, політик, міський голова Харкова (2006-2010) Михайло Добкін.

Шапка Киви і портрети Леніна: найгучніші скандали, пов’язані з декомунізацієюНайгучніші медійні скандали, пов’язані з декомунізацією ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з діями або з загальновідомими фактами.

Раніше в Одеській області місцеві жителі повалили пам'ятник Володимиру Леніну. Це був останній в Україні пам'ятник «радянському вождю», який зберігся в умовах декомунізації.

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков висловив думку, що питання декомунізації повинні вирішуватися на референдумах.

Аналітики «Слово і діло» пропонують подивитися, на честь кого названі парки та сквери міста Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: