Депутат Житомирської міськради розтратив 1,5 мільйона – ДБР

Читать на русском
Колишнього гендиректора КП Київської облради, а тепер депутата Житомирської міськради підозрюють в розтраті понад 1,5 млн грн.
kurs.com.ua

Колишнього гендиректора комунального підприємства Київської облради, а тепер депутата Житомирської міськради підозрюють в розтраті понад 1,5 млн грн при зловживанні службовим становищем.

Про це повідомила пресслужба ДБР в середу, 24 березня.

Результати роботи ДБР у 2019-2020 рокахУ 2020 році ДБР винесло 3 305 обвинувальних актів, тоді як суди винесли обвинувальні вироки стосовно 1267 осіб.

За даними слідчих, в період з 2016-2018 років на той момент гендиректор одного з КП Київської облради розробив схему привласнення бюджетних коштів, в якій брала участь компанія, зареєстрована на його родичів.

«Він підписав фіктивні договори про надання інформаційних та консультаційних послуг із зазначеним Товариством. Оплату за них ексгендиректор здійснював за рахунок коштів, які надходили від здачі в суборенду приміщень, що належали комунальному підприємству. Згодом виплачені гроші привласнювалися посадовцем. Такі системні операції призвели до недоотримання державним та місцевими бюджетами понад 1,5 млн грн. У ході досудового розслідування зафіксовано понад 50 епізодів такої незаконної діяльності», - сказано в повідомленні.

Дії посадовця кваліфіковані за статтею привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно (ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України).

Йому загрожує позбавлення волі на термін до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.

Нагадаємо, раніше ДБР виявило, що у Львові на будівництві казарм розтратили близько 5 мільйонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: