Обвинувачена голова харківського адмінсуду програла позов до НАБУ

Читать на русском
Столичний адмінсуд відмовив керівниці харківського адмінсуду у позові до Національного бюро через ненадання відповіді за запит.
Ольга Панченко

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив голові Харківського окружного адмінсуду Ользі Панченко у позові до Національного антикорупційного бюро через ненадання відповіді на адвокатський запит.

Таке рішення 22 квітня ухвалив ОАСК, повідомляє «Слово і діло».

Панченко подала позов до ОАСК, в якому просила визнати протиправною бездіяльність НАБУ щодо ненадання інформації та копій документів, запитуваних в адвокатському запиті та зобов'язати НАБУ це зробити. Адвокат голови ХОАС звернулася до НАБУ із запитом, в якому просила надати інформацію про те, чи надходила до НАБУ від Служби безпеки України заява про вчинення злочину, а якщо так, то коли і надати копію заяви. Однак НАБУ відмовило, оскільки ці дані є таємницею досудового розслідування, але зазначило, що адвокату було надано для ознайомлення матеріали вказаного кримінального провадження в порядку 221 КПК України, які містили, поміж іншого, запитувані документи з відповідною інформацією.

Вивчивши позов, суддя ОАСК відмовив у його задоволенні.

Апеляційна палата ВАКС відсторонила Панченко з посади голови ХОАС. Її справу нещодавно призначили до розгляду.

Як відомо, 22 вересня Панченко повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду). За версією слідства, голова Харківського окружного адмінсуду здійснювала тиск на одного з суддів Харківського ОАС, аби той ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії.

Раніше ВАКС відпустив голову Харківського ОАС під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, НАБУ і САП спільно зі Службою безпеки України викрили на дачі хабаря судді керівницю Харківського окружного адмінсуду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: