Апеляція ВАКС відсторонила підозрювану НАБУ голову суду

Читать на русском
Апеляційна палата задовольнила скаргу прокурора САП на відмову слідчого суддя відсторонили підозрювану від адміністративної посади.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата відсторонила від посади голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у спробі підкупу судді цього ж суду.

Таке рішення 6 листопада ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє пресслужба САП.

«6 листопада апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та відсторонила від адміністративної посади одного з керівників Харківського окружного адміністративного суду, викритій на наданні неправомірної вигоди. Строк відсторонення підозрюваної від посади - до 22 листопада в межах строку досудового розслідування», – інформує прокуратура.

Раніше слідча суддя ВАКС залишила Панченко на посаді.

Як відомо, 22 вересня Панченко повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду). За версією слідства, голова Харківського окружного адмінсуду здійснювала тиск на одного з суддів Харківського ОАС, аби той ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії.

Раніше ВАКС відпустив голову Харківського ОАС під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, НАБУ і САП спільно зі Службою безпеки України викрили на дачі хабара судді керівницю Харківського окружного адмінсуду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: