ВАКС призначив засідання у справі голови харківського адмінсуду

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно керівника адміністративного суду і призначив підготовче засідання.
Ольга Панченко

Вищий антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно голови Харківського окружного адміністративного суду Ольги Панченко, яку обвинувачують у спробі підкупу судді цього ж суду.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 30 березня, повідомляє «Слово і діло».

Судді призначили підготовче засідання у справі на 14 квітня. На ньому колегія вирішить, чи призначати обвинувальний акт до розгляду або повертати його прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нещодавно апеляційна палата ВАКС відсторонила Панченко з посади голови ХОАС.

Як відомо, 22 вересня Панченко повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду). За версією слідства, голова Харківського окружного адмінсуду здійснювала тиск на одного з суддів Харківського ОАС, аби той ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії.

Раніше ВАКС відпустив голову Харківського ОАС під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, НАБУ і САП спільно зі Службою безпеки України викрили на дачі хабаря судді керівницю Харківського окружного адмінсуду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: