Послаблення карантину в Києві: скільки людей хворіють, госпіталізовані та отримали дозу щеплення

Читать на русском
Чи послаблять у Києві карантин на Великдень та яка ситуація із заповненістю столичних лікарень, читайте в матеріалі Слово і діло.
Локдаун у КиєвіСлово і діло

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов оголосив про спад рівня захворюваності й поступовий вихід України з третьої хвилі коронавірусу. «Слово і діло» розібралося, яка зараз ситуація з СOVID-19 у столиці і чи вийде Київ з карантину перед великодніми святами.

Коронавірус в Україні та Києві

Попри слова Максима Степанова, що хвороба йде на спад, статистика показує доволі високий рівень смертності та госпіталізацій. За минулу добу в Україні померли 432 пацієнти з діагнозом СOVID-19, однак 17 391 особа одужала. Локальна ситуація у столиці дещо стабілізувалася через запровадження жорсткого локдауну.

До введення цих обмежень в столиці фіксували понад тисячу випадків інфікування щодня, що прямо впливало на заповненість лікарень.

Рівень госпіталізацій у столиці

Станом на ранок 27 квітня, у Києві виявили 869 випадків коронавірусу та 31 летальний випадок. Якщо відстежувати динаміку госпіталізацій, то чітко простежується, як зменшувалася заповненість лікарень від 5 квітня (початок локдауну) і до сьогодні. Наразі немає жодного медзакладу, який на 100% заповнений пацієнтами, зокрема сьогодні шпиталізували тільки 140 пацієнтів.

Найбільша заповненість відділень у Київських міських лікарнях №5 та №17, а також в Національному інституті фтизіатрії і пульмонології імені Ф. Г. Яновського. Там показник завантаженості сягає 90%. Зазначимо, що у цих лікарнях різна кількість ліжок ‒ 270, 60 та 60 відповідно.

Послаблення карантину у Києві

Влада планує найближчим часом вивести Київ із «червоної» зони карантину та запровадити на території столиці «жовтий» рівень епідбезпеки. Чинні обмеження триватимуть до 30 квітня.

Крім того, столична влада ухвалила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Великодня.

«По-перше: храми мають забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень. По-друге: обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів приміщення. По-третє: забезпечити температурний скринінг тих, хто братиме участь у богослужіннях. І, звичайно, масковий режим ніхто не відміняв», – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Якщо ситуація із поширенням коронавірусу в столиці не буде погіршуватися, міська влада також не виключає послаблення суворих обмежень.

Вакцина з Південної Кореї: що відомо про препарат і як в Україні розвиваються темпи вакцинаціїЩо відомо про всі вакцини в Україні та яка зараз ситуація з темпами щеплень, розбиралося Слово і діло.

У середу, 28 квітня, засідатиме комісія з надзвичайних ситуацій міста. Тоді фахівці й ухвалять рішення щодо карантинних обмежень.

«Ми не виключаємо послаблення запроваджених обмежень. Локдаун дав позитивні результати. Але розслаблятися зарано! Є багато ризиків. Цей вірус дуже небезпечний та агресивний. Як бачимо, все частіше від нього помирають не тільки літні люди, а й молоді. Тільки минулого тижня в Києві від ускладнень хвороби померли понад 300 людей», – сказав мер столиці.

Вакцинація у Києві та Україні

Крім того, у Києві найшвидші темп вакцинації порівняно з іншими містами та обласними центрами. Наразі у столиці зроблено 50 897 щеплень проти коронавірусу, за добу ‒ 1079. Загалом, в Україні зроблено вже 539 133 щеплення проти COVID-19.

Нагадаємо, «Слово і діло» щодня відстежує темпи вакцинації в Україні, яка розпочалася 24 лютого 2021 року. Як кампанія з вакцинації розгортається в областях, можна переглянути на нашій інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: