Карантин на травневі свята варто було б посилити – колишній головний санлікар

Читать на русском
Найближчим часом захворюваність повинна піти на спад завдяки обмеженням - але вона зросте, якщо люди знову почнуть більше контактувати
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

На травневі свята варто було б посилити карантин і закрити взагалі все, що тільки можливо. Оскільки відзначати травневі свята українці звикли разом і все одно будуть збиратися.

Про це сказав колишній головний санітарний лікар України Сергій Бережнов в інтерв'ю «Обозревателю».

Бережнов заявив, що найближчим часом захворюваність повинна піти на спад завдяки обмеженням, проте вона відразу ж може вирости, як тільки люди почнуть більше контактувати.

«Не потрібно було нічого встановлювати, нехай би все так і залишилося. Я б на травневі свята ще більше посилив локдаун, тому що люди звикли збиратися і святкувати. Підприємства повинні бути закриті, потрібно все закрити», - зазначив він.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд не буде на травневі свята міняти модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що в Україні новий спалах коронавірусу можливий через три-чотири тижні, після закінчення Великодня і травневих свят.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: