В Україні не змінюватимуть модель карантину на травневі свята – Шмигаль

Читать на русском
Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість.
kmu.gov.ua

Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook 25 квітня.

Великдень-2021: як святкуватиме Україна та які обмеження запроваджували інші країниЯким буде карантин на Великдень-2021 і з якими обмеженнями відсвяткували західні країни, розібралося Слово і діло.

«Наближаються важливі для українців свята, і важливо, щоб радість від їхнього відзначення не затьмарило зростання захворюваності. Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість», – зазначив глава уряду.

Він нагадав, що цього тижня з «червоної» зони вже вийшли Чернівецька та Одеська області, де стабілізувалася динаміка захворюваності. А наступного тижня до них можуть приєднатися ще кілька областей.

«Аби м’яко пройти період травневих свят, обговорив цього тижня питання дотримання карантинних обмежень з представниками Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій. Ми цінуємо та дякуємо її членам за розуміння й сприяння в протидії поширенню коронавірусу», – додав Шмигаль.

Прем’єр-міністр закликав українців проявити відповідальність, обачність і уникати масових скупчень на свята.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що в Україні новий спалах коронавірусу можливий через три-чотири тижні, після закінчення Великодня і травневих свят.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: