Україна у відповідь Москві висилає російського консула в Одесі

Читать на русском
Україна у відповідь на висилку українського дипломата з Росії оголосила persona non grata російського консула в Одесі
фото з відкритих джерел

МЗС України у відповідь на висилку українського дипломата з Росії оголосив персоною нон ґрата російського консула в Одесі. Йому дали три дні, щоб залишити країну.

Про це йдеться у заяві пресслужби МЗС України у вівторок, 27 квітня.

Залізна завіса 2.0: які наслідки для України матимуть дипломатичні війни із РосієюЗ якою метою Росія ініціює дипломатичні війни із ЄС та до чого слід бути готовій Україні ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Як пояснюють у відомстві, таке рішення - відповідь Росії, яка напередодні оголосила персоною нон ґрата співробітника посольства України у Москві. Даний крок розцінюється як продовження антиукраїнської кампанії.

Українська сторона відкидає звинувачення в тому, що дипломат нібито займався діяльністю, несумісною з дипломатичним статусом.

«Співробітник посольства України в Москві не здійснював ніяких дій, які виходили б за межі його дипломатичних і консульських функцій», - повідомили в МЗС і звинуватили РФ у порушенні Віденської конвенції про дипломатичні відносини та постійної дипломатичної практики.

Тому МЗС України ухвалив кроки у відповідь і оголосив консула генерального консульства РФ в Одесі небажаною для перебування на території України особою. Він повинен покинути країну до кінця дня 30 квітня 2021 року.

Нагадаємо, 16 квітня у Санкт-Петербурзі ФСБ РФ затримала українського консула Олександра Сосонюка нібито «при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ». Росія дала йому час до 22 квітня, щоб покинути країну.

Україна у відповідь оголосила про висилку російського дипломата Євгена Чернікова з Києва.

26 квітня стало відомо, що Росія після висилки Сосонюка вишле ще одного українського дипломата. У МЗС України анонсували взаємну відповідь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: