Охорона рослинного світу: скільки перевірок у регіонах здійснила Держекоінспекція упродовж року

Читать на русском

Упродовж 2020 року Державна екологічна інспекція провела 2 057 перевірок у галузі охорони об'єктів рослинного світу. Де провели рейди та наскільки ефективними вони були, проаналізувало «Слово і діло».

Скільки перевірок в регіонах здійснила Держекоінспекція упродовж року, дивіться на інфографіці Слово і діло.
Скільки перевірок здійснили екологи у 2020 роціСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У Вінницькій області було 77 перевірок, у Волинській ‒ 98, у Дніпропетровській 139. В Донецькій області здійснили тільки 71 перевірку, а в Житомирській ще менше ‒ 45. Закарпатська область відзначилась 63 перевірками ДЕІ, а в Запорізькій області така інспекція була тільки двічі.

В Івано-Франківській області Держекоінспекція провела 75, у Київській ‒ 59, а в Кіровоградській області ‒ рекордні 333 перевірки. Трішки менше інспекцій було в Луганській області ‒ 214.

На Львівщині за рік провели 34 перевірки, а на Одещині ‒ 73. Ще дев’ять інспекцій пройшло у Миколаївській області. У Полтавській області таких перевірок було 40, у Рівненській ‒ 31, у Сумській ‒ 38, у Тернопільській ‒ 27.

У столиці інспектори провели за рік тільки одну перевірку, а от у Кримсько-Чорноморському окрузі узагалі їх не було. Однак на Херсонщині інспектори аж 111 разів провели державний нагляд в галузі охорони довкілля. В Харківській області за рік було 76 перевірок, в Хмельницькій ‒ 171, у Черкаській ‒ 89, в Чернівецькій ‒ 45, а у Чернігівській області ‒129.

Скільки перевірок в регіонах здійснила Держекоінспекція упродовж року, дивіться на інфографіці Слово і діло.
Яких збитків зазнала держава та скільки штрафів заплатили порушникиСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Інспектори стягнули з порушників 1 млн 639 тис. грн штрафу, а загалом сума збитків сягнула 354 млн 619 тис. грн.

Нагадаємо, упродовж 2020 року Державна екологічна інспекція провела лише чотири перевірки щодо незаконного видобування бурштину: по дві у Житомирській та Рівненській областях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: