Сину ексзаступника секретаря РНБО Гладковського вручили обвинувачення

Читать на русском
Підозрюваний родич колишнього посадовця Ради нацбезпеки та оборони повернувся до України, де йому вручили обвинувачення.
Ігор Гладковський

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила обвинувальний акт сину колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігорю, якого нещодавно оголошували в розшук.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовників, розшукуваний фігурант повернувся до України і його не затримували. Гладковському-молодшому також вручили обвинувачення перед скеруванням його до суду.

Як відомо, рішенням суду Гладковського-молодшого обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня, відтак він вже не мав можливості затягувати досудове розслідування. За даними НАБУ, його викликали до САП на 16 квітня та, у зв’язку з неявкою, повторно на 20 та 21 квітня для отримання копії обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування. Однак він тричі не з'явився.

Нагадаємо, самого Жукова, якого обвинувачували в наданні неправомірної вигоди Гладковському-молодшому, звільнили від кримінальної відповідальності. Підставою стало закінчення строків давності у справі. Водночас його судитимуть за організацію ухилення від сплати податків фірмою «Оптимумспецдеталь» на 50 млн грн та легалізації цих коштів. Однак з Жуковим там уклали угоду про визнання винуватості.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: