Справа Гладковського: Жуков пішов на угоду зі слідством

Читать на русском
До антикорупційного суду скерували обвинувальний акт стосовно друга сина ексзаступника секретаря РНБО разом із угодою зі слідством.
Віталій Жуков і Ігор Гладковський

Вищий антикорупційний суд отримав обвинувальний акт разом із угодою про визнання винуватості стосовно Віталія Жукова, якого обвинувачують у наданні неправомірної вигоди сину колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігорю, в організації ухилення від сплати податків фірмою «Оптимумспецдеталь» на суму майже 50 млн грн та легалізації цих коштів.

Про це йдеться в рішенні ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Засідання з розгляду вказаної угоди призначене на 5 квітня.

За словами директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, Жуков, а до того інший фігурант справи Андрій Рогоза, для укладання угоди частково відшкодували збитки та надали покази стосовно іншої особи.

«Йдеться про сина колишнього посадовця Ради нацбезпеки та оборони», – сказав він в ефірі Ukrainian show у Clubhouse 31 березня.

Окремо Ситник розповів, що скандальні листування між фігурантами справи, які оприлюднили журналісти Bihus.info, детективи отримали вже відредагованими і зміненими.

«Щодо телефона з відомими листуваннями, то, за нашою інформацією, його не повернули (власнику), хоч і кажуть про це. А образ цих листувань, які нам передали, змінювався і редагувався. Тому ми намагалися підтвердили інформацію з цього розслідування журналістів іншим шляхом», – підкреслив директор НАБУ.

Нагадаємо, нещодавно ВАКС звільнив Жукова від відповідальності за надання неправомірної вигоди Гладковському-молодшому. Причиною стало закінчення строків давності за цим епізодом. До цього Гладковському-молодшому повідомили про підозру за прийняття пропозиції одержати неправомірну вигоду. Пізніше розслідування стосовно нього завершили детективи НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: