НАБУ оголосило в розшук Гладковського-молодшого

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про оголошення в розшук сина колишнього першого заступника секретаря РНБО.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від Віталія Жукова.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Одного з восьми підозрюваних у справі «Оптимумспецдеталь» оголошено у розшук. Відповідне рішення постановив детектив Національного бюро 21 квітня, керуючись ст. ст. 110, 281 КПК України. Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого у корупційній схемі завершене, переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності», – інформує бюро.

Як повідомили в НАБУ, рішенням суду його обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня, відтак він вже не мав можливості затягувати досудове розслідування. Гладковського-молодшого викликали до САП на 16 квітня та, у зв’язку з неявкою, повторно на 20 та 21 квітня для отримання копії обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування. Однак він тричі не з'явився.

Нагадаємо, самого Жукова, якого обвинувачували в наданні неправомірної вигоди Гладковському-молодшому, звільнили від кримінальної відповідальності. Підставою стало закінчення строків давності у справі. Водночас його судитимуть за організацію ухилення від сплати податків фірмою «Оптимумспецдеталь» на 50 млн грн та легалізації цих коштів. Однак з Жуковим там уклали угоду про визнання винуватості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: