ВАКС пришвидшив передачу до суду справи Гладковського-молодшого

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.
Ігор Гладковський

Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду кримінального провадження за підозрою сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 26 березня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У самому рішенні прізвище підозрюваного не вказана, але, за даними «Слово і діло», йдеться саме про сина Гладковського. Як відомо, НАБУ і САП повідомили Гладковському-молодшому про підозру в одержанні 950 тисяч грн неправомірної вигоди від Віталія Жукова за вплив через батька на рішення генерального директора «Укрспецекспорт» в інтересах приватної компанії «Оптимумспецдеталь». Пізніше детективи завершили розслідування справи і відкрили стороні захисту матеріали слідства.

Проте, на думку детектива, сторона захисту зволікає із процедурою ознайомлення. Як він вказав, Гладковський-молодший чотири рази приходив до НАБУ і ознайомився з 11 томами справи із 15 загалом. Окремо у матеріалах є цифрові та оптичні носії інформації у кількості 12 одиниць. Також вказано, що стороні захисту надали скан-копії всіх матеріалів справи. Детектив просив обмежити Гладковського та його адвокатів в ознайомлення з матеріалами до 5 днів з дня ухвалення рішення.

Суддя клопотання задовольнив частково і обмежив сторону захисту в ознайомленні до 15 квітня включно. Після цієї дати справу мають скерувати до суду.

Нагадаємо, самого Жукова, якого обвинувачували в наданні неправомірної вигоди Гладковському-молодшому, звільнили від кримінальної відповідальності. Підставою стало закінчення строків давності у справі. Водночас його судитимуть за організацію ухилення від сплати податків фірмою «Оптимумспецдеталь» на 50 млн грн та легалізації цих коштів. Однак з Жуковим там уклали угоду про визнання винуватості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: