На саміті АСЕАН домовилися про припинення насильства у М'янмі

Читать на русском
Лідери країн під час саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії у Джакарті заявили про домовленість щодо припинення насильства в М'янмі.
Reuters

Лідери країн під час саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії у Джакарті заявили про домовленість щодо припинення насильства в М'янмі.

Про це повідомляє DW.

Про таку домовленість із військовим режимом М'янми повідомив після саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії в Джакарті прем'єр-міністр Малайзії Мухіддін Ясін.

Зазначається, що досягнуто консенсусу за п'ятьма пунктами – припинення насильства, конструктивний діалог між усіма сторонами, призначення спеціального посланника АСЕАН щодо сприяння діалогу, прийняття допомоги та візит посланника в М'янму.

На саміті був присутній лідер військової влади М'янми генерал Мін Аунг Хлайн. Водночас противники військового перевороту звернулися в Інтерпол із проханням заарештувати генерала під час його поїздки та почати розслідування злочинів проти людяності.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Пізніше військовий уряд М'янми пообіцяв протягом двох років провести в країні демократичні вибори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: