Помер пособник російських окупантів, який брав участь у захопленні Криму

Читать на русском
Він був нагороджений російської медаллю За повернення Криму. Цією медаллю після 2014 року нагороджували тих, хто посприяв анексії півострова Росією.
Саша СавичУкраїнська правда

Лідер сербського відділення російського прокремлівського мотоклубу «Нічні вовки» Саша Савич помер на 44-му році життя від обширного інфаркту.

Як повідомляє «Крим.Реаліі», про це сьогодні, 24 квітня, стало відомо від сім'ї байкера і від голови мотоклубу Олександра Залдостанова.

Згідно зі словами Залдостанова, Савич був нагороджений російської медаллю «За повернення Криму». Даною медаллю після 2014 року нагороджували тих, хто посприяв анексії українського півострова Росією.

Зазначається, що лідер «Нічних вовків» Олександр Залдостанов позиціонує себе як друг президента Росії Володимира Путіна.

За повідомленнями російських ЗМІ, Савич народився в Берліні, а жив у місті Ніш на півдні Сербії. Також, він добровольцем бився під час війни в Югославії.

Зазначимо, що в 2014 році очолювані Залдостановим (Хірургом) байкери блокували українські військові частини і допомагали організовувати заходи на підтримку захоплення Криму Росією. «Хірурга» внесли до переліку осіб, щодо яких після анексії Криму ввели санкції США і Канада.

Також, в 2018 році Боснія і Герцеговина заборонила в'їзд лідерам путінського мотоклубу «Нічні вовки» - Олександру Залдостановим і Саші Савичу, які збиралися провести в країні акцію «Російські Балкани».

Нагадаємо, що МЗС України висловило протест через поїздку Путіна до окупованого Криму.

Президент РФ Володимир Путін 10 серпня відвідав окупований Крим, де взяв участь в міжнародному байк-шоу «Тінь Вавилона», організованому мотоклубом «Нічні вовки».

Відзначимо, що представники кримськотатарського народу вимагають введення моніторингової місії в Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: