Представники кримськотатарського народу вимагають введення моніторингової місії в Криму

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками кримськотатарського народу і обговорив з ними ситуацію в анексованому Криму.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками кримськотатарського народу й обговорив із ними ситуацію в анексованому Криму.

Про це повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

Кримськотатарська багатовекторність: представники корінного народу відразу в п'яти спискахВперше за 28 років представників кримських татар включили одразу до списків п'яти партій, три з яких мають шанс на проходження до парламенту.

Зеленський зазначив, що запланував зустріч, щоб ближче познайомитися з кримськотатарським народом і його представниками. Варто відзначити, що на зустріч прибули представник президента в АР Крим Антон Кориневич, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і член Меджлісу Рустем Умеров.

«Наша зустріч планувалася, щоб ближче познайомитися, пройтися всіма принциповими питаннями щодо Криму, захисту кримських татар. Які кроки ми маємо разом робити, що вже здійснюється з вашого боку», – сказав Зеленський.

Під час зустрічі Мустафа Джемілєв зазначив, що окупанти намагаються пригнічувати кримськотатарський народ. Рефат Чубаров попросив порушити питання на міжнародній арені про створення постійної моніторингової місії на анексованому півострові.

«Вона (моніторингова місія – ред.) має мандат у всій Україні, але її не допускають до Криму. Нам потрібно наполягати всюди, на всіх майданчиках, де ми можемо, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має право в'їжджати до Криму», – сказав Чубаров.

Нагадаємо, з початку року в Криму заарештували 57 кримських татар.

Також відзначимо, Євросоюз закликав РФ звільнити затриманих в окупованому Криму татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: