У Грузії подав у відставку голова парламенту

Читать на русском
Арчіл Талаквадзе залишить посаду голови парламенту Грузії десятого скликання. Правляча партія Грузинська мрія прийняла рішення призначити на цей пост віце-спікера Каху Кукава.
Ехо Кавказу

Арчіл Талаквадзе залишить посаду голови парламенту Грузії десятого скликання. Правляча партія «Грузинська мрія» прийняла рішення призначити на цей пост віце-спікера Каху Кукава.

Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

«Ми вирішили провести ротацію. Тепер, коли у нас в парламенті є представницька опозиція, я вважаю, що моє місце в залі поруч з моїми колегами, а не в ролі спікера», – заявив Талаквадзе.

Рішення про його відхід пов'язано з успішним завершенням переговорів щодо розв'язання політичної кризи.

«З огляду на, що кілька місяців напружених переговорів завершилися угодою... вважаю, що доцільне залишити пост спікера і представити на цю посаду людину, яка очолить роботу парламенту з більш нейтральної позиції», – додав він.

Зауважимо, Арчіл Талаквадзе обіймав посаду голови парламенту дев'ятого скликання з літа 2019 року. 11 грудня 2020 року Талаквадзе був обраний на пост спікера парламенту Грузії десятого скликання.

Нагадаємо, правляча партія Грузинська мрія та опозиційні політсили за посередництва Євросоюзу підписали угоду з метою завершення політичної кризи в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: