ВМС України та Румунії провели навчання в Чорному морі

Читать на русском
До тренувальної програми також були включені тренування з боротьби за живучість, під час якого румунський корвет відігравав роль пошкодженого корабля.

ВМС України і Румунії провели спільні навчання в акваторії Чорного моря типу PASSEX (швидкі вправи) - моряки відпрацьовували маневрування, відбиття атак малорозмірних цілей та боротьбу за живучість.

Про це повідомила пресслужба ВМС України.

«У другій половині минулого тижня відповідно до плану міжнародного співробітництва ВМС України провели спільне українсько-румунську тренування PASSEX в акваторії Чорного моря. У маневрах брали участь сили та засоби ВМС України й корвет румунський Horia Macellariu», - йдеться в повідомленні.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

Відзначається, що тренування було «дуже щільним і складалося із декількох етапів». Після зустрічі кораблів в точці рандеву, проведення візуального розпізнавання і перевірки зв'язку, були розпочаті тренування із маневрування в шеренгах та ордерах.

Потім учасники маневрів перейшли до корабельного бойового навчання щодо відбиття атак швидкісних малорозмірних цілей. Надалі відпрацьовувалося поповнення запасів на ходу траверзним способом та контроль за цивільним судноплавством у заданому районі морської акваторії.

До тренувальної програми також були включені тренування з боротьби за живучість, під час якого румунський корвет відігравав роль пошкодженого корабля, а українські моряки відпрацьовували техніку його буксирування.

Ще однією важливою складовою навчань стало відбиття повітряних ударів противника під час нападу на корабель. Спільне тренування скінчилося урочистим проходженням кораблів у морі.

Раніше повідомлялося, що СБУ проведе антитерористичні навчання в більшості областей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: