Оборонпром продемонстрував перспективну українську БМП «Вавілон»

Читать на русском

В Україні вперше продемонстрували візуалізацію перспективної важкої бойової машини піхоти «Вавілон», розробка якої ведеться за державним оборонним замовленням Міністерства оборони України.

Про це повідомляє видання «Оборонно-промисловий кур'єр» з посиланням на власні джерела в оборонній промисловості України.

БМПВ «Вавілон» - це проєкт важкої бойової машини піхоти, з гібридною силовою установкою, цифровою системою управління, броньовий і додатковим захистом не нижче 6 STANAG. Повна вага бронемашини становить 36 тонн, вона може нести вісім бійців десанту, екіпаж - три людини.

Базою для БМПВ послужила ходова частина танка Т-64, існує також варіант на ходовій танка Т-84 «Оплот». Цифровий єдиний комплекс управління (ЄКУ) розробляється з урахуванням вимог щодо стандартизації та уніфікації ОВТ і може застосовуватися на інших зразках військової техніки.

Озброєння БМПВ становить 30-мм автоматична гармата типу 2А42, спарена з 7,62-мм ПКТ, кулемет НСВ-12,7 мм, встановлений на модулі виносного озброєння, автоматичний гранатомет УАГ-40, ПТРК «Бар'єр» з каналом управління ракетним комплексом.

Бронемакети корпусу пройшли 5 етапів успішних випробувань і витримали обстріли снарядами калібру 30 мм (основний калібр більшості російських бронемашин) з дистанції 200 м і кумулятивними та бронебійно-підкаліберними снарядами калібру 125 мм (основний калібр російських танків) з дистанції 500 м.

Нагадаємо, Державне підприємство «Київський бронетанковий завод» передало Збройним силам України ще три основних бойових танки Т-72, модернізованих до версії АМТ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: