Єврокомісія готується почати розслідування проти AstraZeneca – Politico

Читать на русском
Країни Європейського Союзу постійно скаржаться на зриви поставок обіцяних доз препарату, тому Єврокомісія хоче зобов'язати компанію допоставити вакцину через суд
Компания AstraZenecaFlickr

Європейська комісія почала підготовку до початку судового розгляду проти компанії AstraZeneca. Однак причина зовсім не в смертях людей, які прищеплювалися вакциною її виробництва, а в проблемах з доставкою вакцини в Європейський союз.

Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на власні джерела.

Відзначається, що Єврокомісія підняла це питання в ході засідання представників 21 квітня, під час якого більша частина учасників підтвердила намір підтримати подачу позову проти виробника.

Вакцина: історія появи, користь і побічні ефектиІсторія появи вакцинації у світі, можливі побічні ефекти та користь – на відео Слово і діло.

Країни Європейського Союзу постійно скаржаться на зриви поставок обіцяних доз препарату. Поетом Єврокомісія планує в ході судового розгляду зобов'язати компанію AstraZeneca надати державам-членам Євросоюзу вказану в контракті кількість доз вакцини. Крайній термін, до якого країни ЄС повинні підписати рішення про судове зобов'язання, закінчується на цьому тижні.

Раніше адміністрація президента США Джозефа Байдена зупинила виробництво вакцини проти коронавірусу AstraZeneca на заводі Emergent Biosolutions в Балтіморі.

Нагадаємо, в США випадково зіпсували 15 млн доз вакцини Johnson & Johnson. Федеральні чиновники США не бачать в цьому інциденті злого умислу - тільки фактор людської помилки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: