На Івано-Франківщині медики зіпсували майже 500 доз вакцини AstraZeneca

Читать на русском
В Івано-Франківській області медики, які проводять вакцинацію зіпсували майже 500 доз вакцини AstraZenecа.
Слово і діло

В Івано-Франківській області медики, які проводять вакцинацію зіпсували майже 500 доз вакцини AstraZeneca.

Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак, передає «Галичина».

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 21 квітняВ Україні вже вакцинувалися 477 836 людей від COVID-19. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 478 370 людей.

«Мобільні бригади, які проводять вакцинацію, вони доволі переживали з того боку, набираючи у шприц дозу, щоб це була повноцінна доза для того, щоб не зменшити дозу та не зменшити ефект від вакцинації. Наразі додатково проведене навчання. Це питання уже закрите», — сказав Дзьомбак.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, лікарі думали, що в ампулі, яка розрахована на 10 доз, залишалося менше однієї дози, хоча насправді тієї кількості вистачило б для щеплення ще однієї людини.

За словами головного санлікар Прикарпаття Руслана Савчука, невикористані вакцини дози від Covid-19 ніхто не продавав, їх одразу утилізували.

Нагадаємо, в Україні 24 лютого стартувала вакцинація населення.

Перша партія вакцини від коронавірусу Covishield прибула до України з Індії 23 лютого. Це 500 тисяч доз. Нею вже 377 050 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії.

Також 25 березня в Україну доставили першу партію - 200 тисяч доз китайської вакцини.

А першу партію вакцини Pfizer (117 тисяч доз) привезли 16 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: