У США випадково зіпсували 15 млн доз вакцини Johnson & Johnson – NYТ

Читать на русском
Федеральні чиновники США не бачать в цьому інциденті злого умислу - тільки фактор людської помилки
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

У США в місті Балтімор робочі підприємства, яке виробляє два типи вакцин проти коронавірусу, в результаті випадкової помилки з інгредієнтами зіпсували близько 15 млн доз вакцини виробника Johnson & Johnson.

Про це повідомляє The New York Times.

Федеральні чиновники США не бачать в цьому інциденті злого умислу - тільки фактор людської помилки. Інцидент поставив під загрозу подальші Johnson & Johnson в США, принаймні, на той період, поки проводиться розслідування Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів.

На використання вакцини Johnson & Johnson, яка зараз застосовується в США, це не вплине, оскільки ця партія виготовлена в Нідерландах.

Всі майбутні поставки вакцини Johnson & Johnson повинні надходити з заводу в Балтіморі, яким керує Emergent BioSolutions, виробничий партнер Johnson & Johnson і AstraZeneca. За прогнозами, в наступному місяці очікується поставка в десятки мільйонів доз. Johnson & Johnson посилила контроль над роботою Emergent BioSolutions.

Нагадаємо, ВООЗ дозволила застосування вакцини від коронавірусу Janssen компанії Johnson & Johnson. Препарат внесли в екстрений список медпрепаратів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: