Справа брата Вовка: суддя ОАСК не захотіла розглядати позов фірми

Читать на русском
Суддя окружного столичного адмінсуду не захотіла розглядати позов страхової компанії через розслідування Національного бюро.
Окружний адміністративний суд Києвафото: «Слово і діло»

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Тетяна Балась заявила самовідвід від розгляду позову страхової компанії «Акс Кепітал» через розслідування Національного антикорупційного бюро стосовно брата голови ОАСК Павла Вовка Юрія Зонтова.

Про це йдеться в рішенні Окружного адмінсуду Києві від 12 квітня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в ухвалі, 6 квітня детективи НАБУ провели обшук у кабінеті судді ОАСК Балась. Там також зазначається, що обшук проводився нібито на підставі необґрунтованої постанови. Крім того, у засобах масової інформації поширювалося прізвища судді Балась у негативному контексті, що унеможливлює неупереджене ставлення до суду при вирішенні даної справи. Тому суддя заявила самовідвід і його задовольнили. Позов страхової компанії «Акс Кепітал» наразі розглядає суддя ОАСК Олександр Кармазін.

За версією слідства, Юрій Зонтов і ще один адвокат, Юрій Донець, на початку 2021 року запропонували «допомогу» страхової компанії «АКС Кепітал». Фірма подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби і просить визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення. Донець представляв інтереси компанії в суді.

За твердженням слідства, адвокат (Донець) запропонували ліквідатору «АКС Кепітал» (Коваленку) за 100 тисяч доларів організувати рішення на користь страхової компанії. Після цього адвокат залучив свого знайомого - Зонтова, оскільки той є рідним братом глави ОАСК і може допомогти в передачі хабара. При цьому Донець нібито говорив своєму клієнтові, що домовлятися з суддею Тетяною Балась будуть, і з допомогою голови суду Павла Вовка. Коваленко в січні 2021 року написав заяву в НАБУ щодо хабара.

25 березня ліквідатор страхової компанії передав Донцю перший транш - 10 тисяч доларів.

29 березня Коваленко повідомив, що з суддею остаточно домовилися про рішення і до 5 квітня треба передати залишок хабара.

Нагадаємо, 6 квітня викрили в отриманні 100 тисяч дол. хабара двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання в судовому позові через главу ОАСК Павла Вовка. Як стало відомо, один з адвокатів - брат Вовка Юрій Зонтов. Вищий антикорупційний суд його заарештував із 35 млн грн застави як альтернативу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: