ВАКС заарештував майно, яке вилучили під час обшуку в брата Вовка

Читать на русском
Арешт майна може бути скасований повністю чи частково за клопотанням власника або володільця майна у порядку, передбаченому частиною 1 статті 174 КПК.

У середу, 14 квітня, слідчий суддя задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурорами САП, та наклав арешт на все майно, вилучене 6 квітня 2021 року під час обшуку приміщення, де знаходилися брат голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, Юрій Зонтов та адвокат Юрій Донець.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Їх підозрюють в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 100 тис доларів США для судді за ухвалення судового рішення.

Серед арештованого майна, зокрема, антикваріат, документи на майно та великі обсяги готівки в іноземній валюті: понад 3,7 млн дол. США, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів, 230 тис. грн та 100 шекелів.

Діяльність ОАСК: як за останні 5 років збільшувалася кількість справ на розгляді судуЯк з роками змінювалися темпи роботи ОАСК та скільки справ суд розглядає зараз, дивіться в інфографіці Слово і діло.

Арешт майна може бути скасований повністю чи частково за клопотанням власника або володільця майна у порядку, передбаченому частиною 1 статті 174 КПК.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше ВАКС заарештував Зонтова з альтернативою 35,18 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ затримало рідного брата голови ОАСК Вовка через нібито одержання 100 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці гроші нібито мали передати саме керівнику суду за те, щоб той вирішив питання про задоволення позову юридичної особи іншим суддею ОАСК. Під час обшуків в офісі брата Вовка детективи НАБУ виявили велику кількість готівкових коштів.

Пізніше двом адвокатам повідомили про підозру в підбуренні до дачі 100 тисяч доларів хабара керівнику ОАСК.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: