Брата судді Вовка заарештували із заставою в 35 млн грн

Читать на русском
Заарештували брата судді Вовка - Юрія Зонтова. З альтернативою застави – 35 млн 185 тисяч гривень.
Скрін з YouTube

Відстороненого заступника начальника управління Служби зовнішньої розвідки України Юрія Зонтова, брата глави Окружного адміністративного суду Павла Вовка, відправили під варту з альтернативою застави 35 млн 185 тисяч гривень.

Про це стало відомо за результатами засідання Вищого антикорупційного суду, яке транслювалося на YouTube.

У НАБУ прокоментували обшуки в ОАСК і причетність брата ВовкаНАБУ і САП викрило на хабарі двох адвокатів, один з яких брат Павла Вовка - Юрій Зонтов. Обшуки проходять в будівлі ОАСК і за місцем проживання адвокатів.

За версією слідства, Юрій Зонтов і ще один адвокат, Юрій Донець, на початку 2021 року запропонували «допомогу» страхової компанії «АКС Кепітал». Фірма подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби і просить визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення. Донець представляв інтереси компанії в суді.

За твердженням слідства, адвокат (Донець) запропонували ліквідатору «АКС Кепітал» (Коваленко) за 100 тисяч доларів організувати рішення на користь страхової компанії. Після цього адвокат залучив свого знайомого - Зонтова, оскільки той є рідним братом глави ОАСК і може допомогти в передачі хабара. При цьому Донець нібито говорив своєму клієнтові, що домовлятися з суддею будуть, і з допомогою голови суду Павла Вовка. Коваленко в січні 2021 року написав заяву в НАБУ щодо хабара.

25 березня ліквідатор страхової компанії передав Донцю перший транш - 10 тисяч доларів.

29 березня Коваленко повідомив, що з суддею остаточно домовилися про рішення і до 5 квітня треба передати залишок хабара.

Нагадаємо, 6 квітня викрили в отриманні 100 тисяч дол. хабара двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання в судовому позові через главу ОАСК Павла Вовка.

Як стало відомо, один з адвокатів - брат Вовка Юрій Зонтов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: