Громадянам США рекомендували утриматися від поїздок в Україну

Читать на русском
У США розцінюють рівень небезпеки для своїх громадян в Україні, як червоний (четвертий рівень). Це означає, що американцям краще не подорожувати в Україну.

Громадянам США рекомендували скасувати поїздки в Україну.

Про це повідомляється в розпорядженні, опублікованому на сайті Держдепартаменту США.

У США розцінюють рівень небезпеки для своїх громадян в Україні, як червоний (четвертий рівень). Це означає, що американцям краще не подорожувати в Україну. Причиною називають високий рівень коронавірусу, а також небезпечну ситуацію в Криму та на сході України.

«Центри з контролю і профілактики захворювань (CDC) опублікували Повідомлення про четвертий рівень загрози для подорожей в Україну через COVID-19, що вказує на дуже високий рівень COVID-19 в країні», - йдеться в повідомленні.

Крім того, американська влада просить не їздити своїх громадян до Криму і на окуповані території Луганської та Донецької області. Зокрема, про Крим говориться, що там є велика військова присутність Російської Федерації.

Залізна завіса 2.0: які наслідки для України матимуть дипломатичні війни із РосієюЗ якою метою Росія ініціює дипломатичні війни із ЄС та до чого слід бути готовій Україні ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

«Окупаційна влада продовжує зловживати й довільно саджає до в'язниць іноземців та місцеве населення, особливо тих, хто вважається супротивником російської окупації півострова», - йдеться в повідомленні.

Тому «уряд США забороняє своїм співробітникам виїжджати до Криму і не може надавати екстрені послуги громадянам США у Криму».

Що стосується Луганської і Донецької області, то цей регіон не можна відвідувати через збройний конфлікт.

«Сили під керівництвом Росії продовжують контролювати райони Донецької і Луганської областей, де триває збройний конфлікт призвів до загибелі більше 13 000 осіб. Людям, у тому числі громадянам США, погрожували, затримували або викрадали протягом декількох годин або днів після того, як їх зупиняли на контрольно-пропускних пунктах, контрольованих силами під керівництвом Росії», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, США передадуть Україні зенітні, протикорабельні і протитанкові ракети в разі атаки РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: