ВАКС зобов'язав НАБУ привезти обвинуваченого суддю Пономаренка

Читать на русском
Антикорупційний суд визнав причину неявки обвинуваченого судді апеляційного суду Черкащини неповажною і оштрафував його.
Володимир Пономаренко

Вищий антикорупційний суд визначив причини неявки обвинуваченого судді апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренка неповажними, наклав на нього грошове стягнення і зобов'язав Національне антикорупційне бюро здійснити його привід до суду.

Таке рішення 2 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Під час розгляду судді задовольнили клопотання адвокатів Пономаренка про відкладення засідання частково. Колегія суддів ВАКС визнала причини неявки захисників обвинуваченого неповажною як і самого судді. Також вони підняли питання перед Кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури Київської області і Кіровоградської області про дисциплінарну відповідальність адвокатів.

Крім того, суд наклав на суддю Пономаренка грошове стягнення розміром в 4204 грн і зобов'язав НАБУ здійснити привід обвинуваченого до суду.

Раніше 24 вересня Придніпровський райсуд Черкас передав до ВАКС справу судді. 30 вересня матеріали справи надійшли до суду, 2 жовтня ВАКС призначив підготовче засідання на 21 жовтня.

Як встановили детективи НАБУ, вказані кошти суддя нібито отримав за вплив на суддів одного з районних судів тієї ж області для прийняття ними певних рішень у справах про адміністративні правопорушення. Суддю викрито влітку 2018 року одразу після одержання ним всієї суми обумовлених коштів.

На сьогодні обвинувальний акт за ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом) скеровано до Придніпровського районного суду міста Черкаси для розгляду по суті.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру викритому судді Пономаренку. Пізніше, Вища рада правосуддя його відсторонила.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: